Als slager willen we je graag het beste bieden. Dat doen we met passie, enthousiasme en plezier. Maar ook met oog voor de wereld om ons heen. Dus houden we waar dat kan, rekening met milieu, de natuur, de dieren en jouw wensen. Als slager houden we van eerlijke handel, omdat wij vinden dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten verdienen. En omdat je ook wil dat jouw stukje vlees vervaardigd wordt met respect voor mens, dier en milieu tegen een eerlijke prijs.

Wroetvarken

Stallen

De stallen voor wroetvarkens worden volgens vastgestelde normen en eisen gebouwd. Elke stal, ongeacht waar deze staat, ziet er daardoor hetzelfde uit. Er zijn voldoende ramen op zichthoogte in de stal waardoor er veel daglicht naar binnen komt. Hierdoor ontstaat het dag- en nachtritme. De varkens kunnen spelen, rusten en wroeten in de stal omdat op de dichte vloeren en pak strooisel ligt van enkele centimeters. Op deze manier kunnen ze de hele dag wroeten, hun natuurlijk gedag uitoefenen. Dit doen ze het liefst. Hier komt ook de naam “Het Wroetvarken” vandaan. Ze krijgen mede daardoor meer beweging. Ze leven in grote groepen bij elkaar en hebben veel bewegingsruimte. Door al deze leefomstandigheden heeft Het Wroetvarken een beter leven gehad.

Het Wroetvarken beschikt over Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming, maar de normen/eisen van onze keten liggen zelfs hoger.

Smaakvoller, natuurlijker en (h)eerlijk vlees

Die gezonde leefstijl is ook goed terug te vinden in het kwaliteit van het vlees. Het vlees is steviger, beter dooradert(intramusculair vet), fijner van structuur en bevat minder vocht.

Het Wroetvarken heeft een unieke genetica. Onze varkens worden geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Dit geeft een natuurlijker varken.

De Wroetvarkens hebben de hele dag beschikking over vers water en Non-GMO voer. De gehele samenstelling van het voer is vrij van genetische modificatie. Dit komt het vlees en de smaak ten goede.

Het streven is om de mest op eigen bedrijf en/of in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke positieve invloed heeft op het bodemleven.

 

Varkensvlees
Varkensvlees
Varkensvlees

Kies bewuster

Kies varkensvlees met een Wroetvarken. Kijk voor meer informatie op www.wroetvarken.nl

  • Betere leefomstandigheden
  • Beter voer
  • Betere mest
  • Varkens zijn actiever, attenter en vertonen hun natuurlijke gedrag
  • Beter vlees: en dit proeft u!

‚ÄčVarkensvleesspecials

  • Overheerlijke varkenshaasmedaillon
  • Onze befaamde katenhaasjes
  • Bistro varkenshaas, heerlijk gevuld met brie

Dalhuisen, Keurslager

Winkelcentrum Colmschate
Flora 105
7422LS Deventer
0570514281
0570514281

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten