Zoals het ’n vakman betaamt, staat bij ons de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in ’t vaandel. Daarom houden we de inkoop van ons rundvlees graag in eigen hand. Dit vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Hierdoor weet je dat je bij de Keurslager altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees.
Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.
Zacht van structuur
Kalfsvlees is mooi, zacht vlees. Het heeft een bepaalde frisheid, die je ook wel bij lamsvlees proeft. De smaak is nog niet zo vol als bij volwassen runderen of schapen, maar wel duidelijk aanwezig. En dat in combinatie met een heel malse structuur. Wij leveren een ruim assortiment kalfsvlees: van een kalfsschnitzel tot een overheerlijke kalfsrib-eye en van een kalfskotelet tot een kalfsoester.
U kiest voor de volle smaak van Pork Best. Varkens die afkomstig zijn uit een keten waar er veel aandacht is voor de gezondheid van de dieren. Met de boerderij coach werkt iedere boer aan het welzijn van zijn varkens. En dat geeft een meetbaar verschil. Het welzijn op de boerderij belonen de varkens met een gezonde vleesgroei.
Bij Pork Best vinden we het belangrijk respectvol met de dieren om te gaan. Vanuit het oogpunt van dierenwelzijn maar ook omdat het een positief effect heeft op de kwaliteit en houdbaarheid van het vlees. Korte transportafstanden en het voorkomen van stress rondom het transport door speciaal opgeleid personeel zorgen hiervoor en uiteindelijk ook een smakelijk stukje vlees.
Kip- en kalkoenvlees zijn verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipkarbonades, kalkoenhaas of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip en kalkoen mager en snel te bereiden. En voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we verschillende kipdelen alvast gegrild!
Lamsvlees is mager en heeft een mooie eigen smaak. Lamsvlees is perfect te combineren met vele verse ingrediënten. Veelgebruikte kruiden zijn tijm, marjolein en oregano. Je kunt het grillen, braden of stoven. Ook eenvoudig klaargemaakt, is lamsvlees heerlijk van smaak, dus zowel de professionele als de amateurkok kan het met plezier bereiden.
We hebben een zeer uitgebreid assortiment worst en vleeswaren, van een mooie plak boeren achterham tot een pittige salami of een sappige rookworst. Vleeswaren zijn natuurlijk te gebruiken als broodbeleg, maar ook als een snack, tussendoortje, tapas of als vlees bij de maaltijd. Bij ons vind je de lekkerste vleeswaren, dagvers en uit eigen keuken. Hieronder een kleine greep uit ons assortiment.
Gemaakt van mager rundvlees, gekruid met een eigen melange van de lekkerste specerijen, afgegrild in de oven.
Ouderwets lekker gebraden rosbief, wij braden de rosbief nog volgens een oud recept, en dat proef je.
Speciaal geselecteerde varkensfricandeau afgegrild in de oven. Heerlijk voor op de boterham of voor een buffet.
Ouderwets lekker gemarineerd zeeuws spek, het spek wordt ca. 3 dagen gemarineerd in een speciale eigengemaakte marinade daarna afgegrild in de oven.
Licht gezouten rundermuis. Onze rookvlees wordt op traditionele manier gezouten en krijgt de rust die het nodig heeft om te rijpen, daarna gerookt in onze eigen rookkast.
Eigengemaakte ham van de beste kwaliteit, gepekeld met de lekkerste kruidenmelange, gekookt en gerookt.