Dalhuisen, Keurslager

Hoeveel heb ik nodig?

Natuurlijk wil je niet het risico lopen dat er niet genoeg is voor iedereen. Reken per persoon (volwassene) 4 à 5 stukjes vlees en/of vis, 200 gram salade en ¼ (stok)brood. Vul deze basis aan met bijgerechten naar keuze en serveer diverse sausjes. Combineer de traditionele saté-, knoflook- en  barbecuesaus met verrassende minder bekende sausjes of tapenades. Vergeet de kruidenboter niet! Ook het dessert kan je op de barbecue bereiden, zoals een warm fruitpakketje met ijs (kijk voor dit recept en andere recepten op www.keurslager.nl).

Kinderen en barbecue├źn

Kinderen vinden het heerlijk om buiten te eten. En barbecueën is natuurlijk helemaal een feest! Op www.keurslager.nl zijn diverse recepten voor kinderen te vinden (eetmoment: kinderkeuken). Niet alleen zijn kinderen dol op deze lekkere hapjes, ze kunnen ze ook nog eens heel eenvoudig zelf maken. 

LET OP: plaats de barbecue altijd buiten het bereik van kinderen. Laat kinderen nooit alleen bij een brandende barbecue!

Meer dan vlees

Barbecue is meer dan vlees. Bij een complete barbecue mogen salades, sauzen, rauwkost en stokbrood nietontbreken.

Op www.keurslager.nl staan diverse originele recepten. Kant en klaar kopen is natuurlijk wel zo makkelijk en bij ons zijn de salades altijd vers.

Grote groepen

Iets te vieren? Wil je graag een barbecue organiseren? Dan is het wel zo prettig dat alles goed geregeld is en je niet de hele avond met de barbecue bezigt bent. Wij verzorgen ook een compleet barbecuefeest voor grote groepen, zoals verenigingen, bedrijven en grote partijen. Van eenvoudig tot exclusief. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden.

BBQ-sfeer-Hamburger-HR

Succesvolle barbecue tips & trucs

  • Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
  • Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaats je aanmaakblokjes, die je vervolgens aansteekt. Volg de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue/houtskool/aanmaakblokjes. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden.
  • Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  • Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  • Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om en om draaien is niet goed.
  • Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.
  • Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
  • Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat je het roostert.
  • Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
Barbecuecampagne

Een goede voorbereiding in het halve werk!

  • Trek vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Laat het even liggen, later gaat het vanzelf los.
  • Op een houtskoolbarbecue moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden. Ga uit van onderstaande volgorde en let goed op de kleur:
    1e rundvlees (biefstuk) rood/rose
    2e kalfs- en lamsvlees, spiesen rose/gaar
    3e varkensvlees en papilottes helemaal gaar
    4e voorgegaard producten zoals: worstjes, spareribs, kipproducten en kebabs.
  • Bij een barbecue met verstelbaar rooster kunt u de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen. Voorgegaard vlees kan dichter bij het vuur dan rauw vlees. Immers, rauw vlees, heeft langer nodig om te garen.
  • Werkt u met een elektrische barbecue, leg dan het snor stevig vast opo de grond en pas op met regen.
  • Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

Dalhuisen, Keurslager

Winkelcentrum Colmschate
Flora 105
7422LS Deventer
0570514281
0570514281

Openingstijden

maandag 08:00 - 19:00
dinsdag 08:00 - 19:00
woensdag 08:00 - 19:00
donderdag 08:00 - 19:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten